dijous, 28 de juny del 2007

Govern de centro dreta en Gandia

Ja és definitiu. Els pròxims quatre anys tindrem un govern de centro dreta en Gandia, que és l'únic qualificatiu que és pot donar a la coalició PSOE - Plataforma, liderada per Jose Manuel Orengo. I és que amb un regidor d'Urbanisme, Planificació i Projectes i Medi Ambient com Fernando Mut acabem de donar-li la benvinguda en Gandia al regne de la rajola i el ciment. Aquella ciutat que venia sent una realitat en els darrers anys on es tractava, amb més o menys èxit, d'apostar per la sostenibilitat passarà a ser una ciutat de grans projectes urbanístics: camps de golf a la marjal, hotels i apartaments a la platja de l'ahuir, i diners a punta pala per a constructors i especuladors urbanístics. Anem a viure uns anys on la ciutat camviarà definitivament el seu model urbanístic. Això sí, que ningú es senta enganyat per Orengo i el PSOE. Ja va avisar en campanya que era moment de revisar el Pla General d'Ordenació Urbana, i és clar, per a una revisió d'aquest calibre, el Bloc era un estorb al govern municipal. No li hauria deixat passar ni una. I també va deixar clar des d'el mateix moment que es van donar a conèixer els resultats electorals que la seua preferència havia deixat de ser l'esquerra gandiana. A lo millor ara, un poc tard pot ser, la gent es dona conter de qui és Orengo i l'actual PSOE gandià.

Salut i bon vent

dimecres, 27 de juny del 2007

Coherència Política

Ahir es va prendre una decisió a l'assamblea del Bloc després de quasi dos hores de parlaments. No acceptarem la proposta del PSOE d'entrar a formar part d'un govern amb la Plataforma. Li farem una contraproposta de govern al PSOE amb ells i el Bloc, tal i com es va produir la passada llegislatura, amb un accord basat en el programa polític dels dos partits, i que tants bons resultats ha donat tant a la ciutat com als propis partis d'esquerra, que ha incrementat en 1 el nombre de regidors (de 13 a 14).
Respecte a aquesta contraoferta, quasi tots en l'assamblea coincidiem que no serà acceptada per Orengo, ja que aquest te completament tancat un acord amb la Plataforma, així que no pensem que s'entre a valorar l'oferta del Bloc i que tingam un govern amb Orengo i Mut com a protagonistes.
Sé lo que vindrà a partir d'ara. Ens tiraran la culpa a nosaltres. Serem els culpables de propiciar un acord del PSOE amb la dreta més radical d'aquesta ciutat (recordem que aquest estiu, Mut li feia un homenatje a Eduardo Zaplana). Ens diran que les nostres exigències eren inacceptables, que voliem manar més que l'alcalde. La mateixa cançò de sempre. Però la realitat és la que és. No hi ha un altra. El PSOE ens ho ha deixat ben clar, o entrem amb la Plataforma o no entrem. Doncs preferim no entrar. Com anem a possar-mos d'acord amb una persona i un grup polític que el que vol és construir camps de golf a la marjal, urbanitzar la platja de l'Ahuir, reduir al màxim tota referència valenciana a la vida cultural de la ciutat, disminuir el gasto social i convertir a Gandia en una Benidorm més ?
Sé que hem assumit una decissió molt arriscada. Moltíssim. Passarem a l'oposició amb el PP. Els titulars de prensa seran: Bloc i PP s'oposen a tal, Bloc i PP, Bloc i PP ... I després diran que en Gandia anem de la mà del PP, al igual que en Palma on la realitat també és la que és i no podiem permitir que un sàtrapa continue governant un poble, siga del color que siga. Però si la gent de la meua ciutat té un poc de sentir polític, sabrà diferenciar totes eixes maldats de la pura realitat. Confiem en el ciutadà i el seu bon criteri. Nosaltres hem fet allò que era més raonable. No ens quedava un altra.

Salut i bon vent.

dimarts, 26 de juny del 2007

Noticies d'actualitat

Pareix que continua prenent forma la possibilitat d'un pacte de govern PSOE-Plataforma. Ho podeu llegir a InfoSafor, puntxant ací.

La Plataforma pels Pobles de la Safor, per la seua banda, es mostra contrària a aquest pacte, segons informa huí el diari Las Provincias. Tot el article, ací.

Finalment, huí es publicava en Las Provincias el següent article d'opinió al voltant de l'actual situació política en Gandia. Per a poder llegir-ho complet, ací.

No deixa de ser curiós, que l'altre gran mitjà de comunicació per escrit de la ciutat, El Levante, no publique cap noticia ni article al respecte ... es que s'han quedat Muts ?

Amb aquest panorama, huí es reuneix l'assamblea del Bloc al carrer Tossal per a decidir els pròxims pasos. Serà una assamblea intensa que vorem que depara.

Per un altra part i com a últim comentari, no em deixa de resultar curiós que en molts moments el Bloc tinga que demostrar la seua puresa com a partit d'esquerres, que es dubte moltes vegades (sense cap motiu) d'aquesta questió, mentres que altres, amb tots els mitjos de comunicació al seu abast fan el que volen sense pagar cap preu polític, però be, es el que n'hi ha.

Salut i bon vent.

Bojos pel windsurf

Huí, en la meva visita diaria a 20nudos, llegia el següent relat d'un dels membres de la web. Es tracta de Danny, un alemany que viu a Dénia. Copie tal qual la seva aventura d'aquest matí plujós a la Marina Alta.

Ayer por la noche me llamó Honorio para decirme que hoy habría viento de buena mañana, muy temprano, sobre las 5:30. Quedamos en el espingon norte.
Sobre las 5:15 aparezco por allí, hay mucho viento aunque todavía es de noche. Monto la Charge 5.25 y sobre las 6:00 entro con Ricardo y Honorio. Todavía está bastante oscuro con muchas nubes negras. Empieza una tormienta con rayos. Empezamos a navegar, aunque con algo de miedo. A las 7.30 ha bajado y he recojido para irme a trabajar. Honorio y Ricardo se han ido a la Marineta.

És açò afició o un altra cosa més greu ?

Salut i bon vent !!!

dilluns, 25 de juny del 2007

Qué treballen uns altres !!

Llegia aquest cap de setmana (i per fi entenia) el perquè Orengo vol que entre la Plataforma al govern de la ciutat. I el fet és que vol que treballen uns, mentre altres es passen el dia prenent cafés. I és que la idea està clara, totes les juntes de districte per a regidors del PSOE, i els regidors dels socis al front de les grans àreas de gestió. Clar, i després no voldrà que les medalles se les posse un altre, no ?

divendres, 22 de juny del 2007

A que juga el PSOE en aquesta ciutat ?

Ahir el PSOE es reunia amb les diferents formacions politiques representades a l'alcaldia de la ciutat.
El primer amb reunir-se va ser amb el Bloc. I allí es parla d'un possible govern: PSOE, Bloc, Plataforma (¿?). Pel que jo sé el Bloc mai governarà amb la Plataforma (PP camuflat). El PSOE ho sap. Doncs aleshores com comenta aquesta possibilitat ? A que juga el PSOE ? Quina por té de formar un govern d'esquerres ? La meua opinió és que el PSOE JA ESTA PREPARANT les següents eleccions municipals. En lloc de pensar en qué és lo millor per a Gandia, lo que els preocupa de veres és dividir a la dreta gandiana per a poder assegurar-se un nou govern en la pròxima llegislatura. I qué millor per a dividir-la que deixar al PP en l'oposició, mentres la Plataforma entra a formar part del govern municipal ? Ara be, el Bloc NO VA A CONSENTIR AIXÒ. Mai participarà d'aquestos jocs malabars que poca gent de Gandia entendria. Hi ha que ser consequents i governar pel ciutadà, no pel pur poder, i això ho té clar el Bloc. I si molt a pessar de la gent d'esquerres de Gandia, ens tenim que quedar a l'oposició, veguent com els radicals expulsats del PP ens governen, ho farem. Que no tinga dubte ningú. Per supost que ens costarà quantitats d'articles en contra nostra en tots els mitjos de comunicació, però possarem per davant una Gandia d'esquerres abans que el nostre propi interés electoral. Que no ho dubte ningú. Estem preparats per a la critica, per a que ens diguen que per culpa nostra no hi ha un govern d'esquerres, que demanàvem "el oro y el moro", etc, etc ... però, qui es creu que amb només 2 persones a la alcaldia pugam demanar coses impossibles ? Els primers en fracassar en la gestió seriem nosaltres !!!
Vorem que ens depara el futur, i esperem que el PSOE reaccione.

Salut i bon vent

dimecres, 20 de juny del 2007

Qué passarà ?

Dilluns sentia a Orengo (alcalde de Gandia) en la Cadena Ser parlar de la pròxima formació del govern local. El periodiste li preguntava si anava a esgotar els 30 dies que té l'alcalde per a formar l'equip de govern de la ciutat a lo que la resposta era clara, no. Esperava tindre el tema tancat en 15 dies. I la veritat és que va ser una resposta que em va sorprendre: ho deu de tindre molt clar ja el senyor Orengo.
Només cal reflexionar un poc per a intuir per on aniran els tirs: o bé crea un govern en minoria amb els seus 12 regidors, o bé forma equip de govern amb algun altre partit. La primera opció és possible que es produisca encara que no seria coherent amb el discurs que ve mantenint l'alcalde des d'el mateix dia 27 de Maig, on pensava contar en tots els partits. Respecte a la segona opció, la més probable de totes és l'opció d'un govern PSOE-Plataforma, ja que el lider de la Plataforma (Fernando Mut, ex lider del PP) s'ha oferit continuament al PSOE per a entrar a formar part del govern de la ciutat. I si això es dona finalment, un pacte entre dos partits que actualment estan en els jutjats, amb querelles personals incloses, un pacte entre el PSOE i una escició del PP, un pacte entre la teòrica esquerra i la dreta més rància, suportada pel ex-ministre i ex-president del nostre Pais, el molt honorable Eduardo Zaplana, qué pot pensar el votant d'esquerres gandià ? No sols aquell votant del PSOE que no vol vore a la dreta ni en pintura en la nostra població, sino que també aquell que ha votat per una continuitat de les bones politiques fetes pel tripartit PSOE-Bloc-EV o aquell que vota PSOE simplement per afinitat ideològica. En aquestos dies he sentit molt allò de pactes contranatura, doncs be, ací ben prop en tindriem un. En la meua ciutat es visualitzaria allò del Poder pel Poder.
Espere sincerament que aquest possible pacte no es produisca. No vull tindre, per exemple, la platja de l'Ahuir urbanitzada, però molt em fa pensar que així la vorem en molt poquet de temps. Com deia una famosa cançò de Los Piratas, "promesas que no valen nada, nada, ...."

Salut i bon vent

dimarts, 19 de juny del 2007

Recupera't pronte amic

Ahir em crida Nando. David està ingressat a l'Hospital San Francesc de Borja. Hui, només acabe del curro aniré a fer-li una visita i a animar-lo. És una frase feta, i no m'agraden aquests tipus de frases, però en aquest cas està carregada de raons. La salut és lo més important en aquesta vida, hi ha que cuidar-se, i només ens adonem de lo important que és tindre salut quan la perdem, com passa en molts aspectes de la nostra vida. Espere que no tinga cap cosa greu i que d'ací poc pugam estar prenent-mos una paella a la caseta de Miramar.
Hui més que mai, salut i bon vent.

dilluns, 18 de juny del 2007

Sense vent

No hi ha hagut sort aquest cap de setmana. Amb la ratxa tan bona que portàvem aquest mes de Juny ...
Dissabte la Sandra va pegar els seus primers bordos en una tabla de windsurf, amb 11 anyets. Li va agradar molt l'experiència. El dissabte que ve tornaré a portar-la.
Dilluns, el Real Madrid és campiò de lliga i jo tinc molta son.

divendres, 15 de juny del 2007

Un altre aplaçament ... i van ... massa

Previssió de vent per Almeria a fer-la ma (perdò). Pareix que es resisteix l'escapada a Almeria. Bo em quedaré per ací i navegarem (si podem i hi ha sort) en Dènia i Gandia. Dissabte vull donar-li les primeres lliçons de windsurf a la meua neboda Sandra. Una volta sàpia les 4 coses bàsiques i si li ha agradat l'experiència, doncs repetirem totes les vegades que ella vullga. Que no li ha agradat lo suficient ? Doncs, no passa res, al menys ja sap que és això del windsurf que fa el seu tio.
Vorem que passa aquest cap de setmana respecte al vent. Pense que hui i demà potser que naveguem algún llebeig en Dènia i a lo millor i ha garbinet a Gandia el Diumenge ... vorem Dilluns si he encertat o no.
Salut i bon vent.

dijous, 14 de juny del 2007

Assamblea del Bloc (II)

Una cosa a remarcar de l'assamblea a la que vaig assistir (la primera després de 6 anys de militància) és el bon ambient democràtic que es respirava. Tot el mon va poder dir la seua i es va sentir escoltat. No sé altres partits com funcionen internament, però pel que sé, el Bloc a diferència de PP i PSOE prenem les decissions en assamblea, amb tota la militància i sense cohartar a ningú. A més a més, m'esperaba que els liders influirien prou amb les seues decissions i no és el cas. Tot el mon és considerat de la mateixa manera i totes los opinions son tingudes en compte. Sorprenent (o no).

Salut i bon vent.

dimarts, 12 de juny del 2007

Assamblea del Bloc

Ahir vaig assistir a l'assamblea del Bloc de Gandia amb motiu del proper ple d'investidura on es decidirà qui serà l'alcalde a Gandia. Es van sentir opinions de molt diversa índole, però on estàvem tots d'acord és que el Bloc devia votar-se a ell mateix, fent possible doncs dues úniques possibilitats. O be Orengo és de nou alcalde (amb els vots del PSOE a soles, o amb el PSOE junt a la Plataforma) o be ho és Moya (amb els vots del PP i la Plataforma, cosa molt improbable). Les discussions anàven un poc més enllà, expressant quina pensa cada un que seria la millor estrategia a seguir en aquestos pròxims quatre anys.
Al meu parer, el Bloc en Gandia té una base electoral molt consolidada i no ha que tindre por a passar a l'oposició i deixar fer al PSOE, trevallant amb ells en pactes puntuals. Després de 4 anys molt intensos amb una feina tremenda fet per l'equip liderat per Moya (recordem projectes tan importants de ciutat com el nou model de fira, la remodelació de la Plaça Prado, la planificació de les obres del port i un munt d'actuacions puntuals com centres socials nous, escoletes infantils, parkings públics i gratuits, etc, etc), la ciutadania ha dit la seva i no ha valorat el treball fet pel grup municipal nacionalista. Si els gandians no consideren correcte el treball fet pel BNV a Gandia, crec que és moment de retirar-se i deixar fer a altres grups i que demostren el que poden i saben fer. Hi ha que ser coherents, la legislatura passada, amb els resultats obtinguts pel PSOE a Gandia el Bloc va forçar la retirada de Pepa Frau com a lider politic del PSOE. Si ara a nosaltres no ens ha anat tant be com esperàvem, hem de passar a l'oposició. La pena és la gran quantitat de projectes ja encetats i planificats que deixa Moya i el seu equip, que el PSOE farà com a seus, però crec que el desgast produit per 4 anys de govern ens ha passat factura per ser un colectiu menut amb molta menys estructura i mitjos afins que els grans partits. Així que deixem fer al PSOE i controlem-los des d'una oposició constructiva.
Salut i bon vent.

dilluns, 11 de juny del 2007

Almería Storm Chase .... ha arribat el moment ?

Tot pareix indicar que aquest cap de setmana vinent baixaré a Almeria. Es donen unes condicions molt bones de ponent des d'el Dimecres fins el Diumenge .... Ja estic nerviós !!!
Continuaré informant.

Salut i bon vent.

Cap de setmana gloriós

Dijous no vaig arribar a temps al garbinet. Em van dir que va durar un hora, de 3 a 4. Quan vaig arribar jo a les 6 de la vesprada, estaven els famosos 12-13 nucs que només valen que als kiters.
Divendres mos vam anar a Dènia Titín i jo. Vam eixir de Gandia a les 16.15 i a les 16.45 ja estàvem en la chimenea. Molt bona pinta el Llebeig que n'hi havia. Vaig parlar amb un alemany que ja eixia, però que em va dir que encara estava molt be dins. I efectivament ho va estar. 1 hora a tope on em vaig adonar que allò de possar els footstraps més al canto no havia sigut una bona idea. Les catapultes eren continues, perque el peu de popa era molt difícil de possar. Vaig eixir a camviar-los i vaig encertar, encara que el vent va caure definitivament. Ara en la perspectiva del cap de setmana diria que el dia havia estat be i prou, però la veritat és que el mateix divendres, mos vam anar amb una sonrisa d'orella a orella, ja que feia ja dies que anàvem darrere del vent i no l'aconseguiem pillar.
La cosa va camviar totalement el dissabte ... per a millor. M'alce pronte perque he quedat amb mon pare per a montar la làmpara del comedor, que ens dona més problemes dels previstos. Quan acabem (vora les 13.30) carregue el material en el cotxe i vaig a dinar a casa dels pares, on m'espera la familia. Comencem a dinar i només acabar (14.45) m'assome al balcò i veig una molt bona borregada dins la mar. En l'apartament encara els toldos estan quets, però en l'aigua la cosa està molt animada. Cridada de rigor a Emanuele i Titín per a dir que ens quedem en Gandia. No arribe ni al postre, en vore com està el tema i després de l'experiència del dijous, me'n vaig ràpidament a l'escola, on Xavi (mestre) i Joan ja estan montant. Entrem els 3 pràcticament junts ... quina meravella de garbí. 20 nucs i ola (rara per a lo que és la ola de Gandia). Son aproximadament les 15.20. Un altre dia sense adjectius. 3 hores dins de l'aigua d'una vesprada per a enmarcar. Per supost encara comet molts errors, però ja soc capaç de anar i tornar al lloc planejant continuament. Per a recordar: L'escota ha de estar molt solta. La tensava massa. Em va molt be possar la botavara alta, amb els cabos d'arnés que porte, tan llargs. El tindre la botavara alta em permet eixir més pronte al planeig, i tindre un major control. Els footstraps perfectes. Eixa és la posició correcta per al meu nivell de navegació. A millorar. La cenyida ... hòstia, em costa. Tire el cos avant (possiblement menys del que deuria) i a més faig massa força amb el peu de popa, amb el conseqüent spin-out. Possiblement siga un acte reflexe a causa de la velocitat. Supose que poc tinc que fer, excepte mentalitzar-me de no possar tant de pes en la popa i navegar, navegar, navegar. El waterstart també mal. Em costa molt possar la vela en posició d'eixida. Encara que quan la tinc possada, m'ix fàcil. En fi, encara em falta molt d'aprenentaje, però lo important és que disfrute moltíssim. I més navegant un garbí en bona companyia. Que continue el Juny !!!
Salut i bon vent.

dijous, 7 de juny del 2007

Segon, tercer ... i demà un quart ?

Quina bona pinta està tenint Juny !! I és que els experts ja m'ho deien, Juny és el mes del Garbi, i efectivament ho està demostrant.
Divendres i Dissabte passat garbinades bones a Dènia (vaig pillar la del Divendres). Dilluns, garbinet a Gandia (per a 6.4), que no el vaig poder pillar. Hui acaba de començar un altre (espere arribar a temps) i les previsions per a demà també son excel.lents.
Per fi pareix que arriba lo bo !!!!!!!

Salut i bon vent.

dilluns, 4 de juny del 2007

Primer Garbí del 2007

Per fi !!! Ja ha arribat el primer Garbí seriòs de l'estiu .... i com el vaig gaudir !!! Va ser Divendres passat (1 de Juny) en La Chimenea (en el verger). Al principi estava fluix però vora les 18.30 va començar a pujar fins a 20 nucs. Quina passada !!! Em van eixir tots els water que vaig intentar i les planejades eren espectaculars, amb els dos peus als footstraps (els he retrasat un poc i amb eixe vent vaig anar molt còmode). Sensacional, no hi han paraules.

divendres, 1 de juny del 2007

Ponent, pizza i cervessa

Ahir vam tancar el mes de Maig amb una xicoteta ponentà (WNW) en la platja de Gandia. Arribe a les 7 a l'escola de windsurf, on havia quedat amb Emanuele. Ell ja ho té tot montat i com que el que fa és un vent terral, preferisc no arriscar i vore'l primer a ell com va, així que deixe el material en el cotxe. Mentres Manu tira cap a dins, s'arrima un argentí i xarrem un rato. És un altre apassionat del wind i el xic em pregunta sobre llocs on deixar el material, tipus de veles i tables que gastem, etc, etc. Mentre's Manu dins ja planeja. Em decidisc i torne al cotxe per a montar jo també. La putada és que el vent dura molt poc i quan entre jo, ja ha baixat 3-4 nusos, el suficient per a que no puga planejar. Dos bordos i arrepleguem. Acabem el dia amb una autèntica pizza italiana en el restaurant de Christiano, Manu, Jose el sevillano i jo. Per a rematar el dia una cervessa en el Dacsa fins la 1. Quina son hui ...
Bo, esta vesprada aniré a Denia amb el Titín a vore si pillem algo. Salut i bon vent.

Gandia