dijous, 26 de juliol del 2007

Intent de boicot per part de la Conselleria al Rock a la Mar de Dénia

Adjunte carta oberta dels voluntaris del festival de rock de Dénia on comenten la decisió presa per la Conselleria i les reaccions dels mateixos voluntaris i organització del Rock a la Mar:


Contra la cultura, contra Dénia i contra el nostre port
La conselleria d'Infrastructures ha atacat de la manera més lamentable l'estructura cultural de moltes generacions de deniers i denieres prohibint la celebració del Rock a la Mar, la Cantada d'Havaneres i el concert de Maria del Mar Bonet programats per a aquesta segona quinzena de juliol. Per primera vegada l'organisme que gestiona el nostre port, i que ingressa milionades d'euros gràcies als molls comercials, pesquers i nàutics de la nostra ciutat, ens vol privar a milers de persones d'aquests espectacles que fa temps que se celebren a les instal.lacions portuàries.
Pel que fa al Rock a la Mar els més de cinquanta voluntaris que dediquem tot un any per preparar l'event estem indignats per l'actitud de menyspreu que han manifestat des de la Generalitat cap al nostre ajuntament. La conselleria basa els seus arguments en el fet que «el Rock a la Mar és una activitat sense cap relació amb el port» i que també «congestiona» el trànsit en els accessos al Moll de la Pansa.
Les apreciacions llançades des de l'administració autonòmica ens deixen perplexos (de fora vindran i de casa mos trauran). Una activitat cultural feta per deniers durant els darrers dos anys, en la nostra ciutat, en el nostre port, per als nostres joves i en la que participen o han participat col.lectius socials com l'Agrupació Contra Incendis Forestals de la Marina Alta, el Club de Volei Dénia, la falla Baix la Mar, l'Escola de Teatre Comarcal, Marfull –excursions culturals– o la companyia Borinots Teatre. Doncs bé, totes aquestes entitats no estan vinculades a Dénia, ni al seu port, clar. Que no ens facen riure!
La conselleria, creu que muntar un parc d'atraccions dins del port, discoteques, restaurants i pubs (que tots eixos sí que deixen diners a les butxaques de la Generalitat) sí que són «activitats amb relació amb el port». I va i resulta que els problemes de trànsit que generen els camions, remolcs i vehicles pesants que travessen els carrers de Dénia abans d'embarcar en els vaixells no «congestionen» els accessos al port. Com tampoc «congestionen» els cotxes que van a la Fira.
La conselleria cobra molt pel nostre port i a Dénia li paga amargant-li espectacles culturals d'alt nivell, fets amb l'esforç del nostre ajuntament i de molts ciutadans i ciutadanes.
Per altra banda, un altre argument notificat per la conselleria ens remet a l'article 3.2 del Decret 79/1989 del Consell mitjançant el qual «estableix que l'Administració mantindrà el poder de decisió última en l'atorgament de concessions, podent denegar qualsevol sol.licitud en base, entre d'altres, quan s'opose, de forma notòria, al principi de defensa de l'interés general» Vaja, que fer actuacions culturals per a Dénia no és d'interés general, però construir amarraments esportius privats, llogar els terrenys per a muntar una fira, o cedir els molls per a que es facen pubs i restaurants, sí que es deuen a l'interés general de la població.Des del col.lectiu de voluntaris del Rock a la Mar només podem pensar que ha ha hagut mala llet a la conselleria, i que aquesta no té ni idea del que és el teixit social del nostre poble i que potser es dediquen més a fer política amb la nostra mar i la nostra terra que amb les necessitats reals de Dénia.
El 27 i 28 de juliol, responga o no als recursos presentats per l'ajuntament, la conselleria es trobarà amb una nova edició del Rock a la Mar (la tercera), amb èxit de públic, de grups de rock, de música en valencià i de festa. Confiem en que els seus funcionaris, directors generals, secretaris autonòmics i el propi conseller recapaciten en la seua resposta i tracten als deniers com els deniers tractem a tot el món: amb respecte, tolerància i ensenyant i difonent la nostra cultura sense impediments, ni censures.
Voluntaris del Rock a la Mar de Dénia. Festival de música en valencià el 27 i 28 de juliol

Ja era hora !!!

S'ha fet d'esperar, però finalment, després de quasi 2 setmanes, ahir va tornar a bufar el garbí en Gandia. Vaig arribar tard, a les 17.45, perque venia del curro (encara així, em vaig escapar mig hora abans !!!) i vaig poder pillar l'ultima hora i mitja de vent. Molt cómode amb 5.5. Molt bo el dia, una pena no poder haver-lo aprofitat més, ja que després m'entere (per Emanuele) que a les 14.00 ja estava enxufat. Però be, ha estat molt be. Hui m'he soltat d'una ma i la portava tocant l'aigua, jejeje.

Salut i bon vent.

dimarts, 24 de juliol del 2007

Un altre Canal 9 és possible

CANVI DE SÍNDIC AL GRUP PARLAMENTARI PER GARANTIR EL FUTUR DEL COMPROMÍS

El Compromís tria Josep Maria Pañella com secretari del grup i decideix elaborar un reglament que regule el seu funcionament intern.

Els dos diputats del BLOC, Enric Morera i Josep Maria Pañella, juntament amb les diputades d’Esquerra Unida, Mònica Oltra i Mireia Mollà, van substituir ahir a Glòria Marcos com a Síndica del grup parlamentari del Compromís i en el seu lloc van nomenar Mònica Oltra com a nova portaveu.

Enric Morera i Josep Maria Pañella complien així amb dos objectius. Respectar escrupolosament la lletra del pacte del Compromís, nomenant una diputada d’Esquerra Unida com a portaveu del grup parlamentari. I, sobretot, fer valer l’esperit del pacte, amb la substitució d’una portaveu, Glòria Marcos, que actuava només com a corretja de transmissió dels òrgans de direcció d’EU, per una altra, Mònica Oltra, que garanteix la pluralitat de veus al si del grup parlamentari i, sobretot, la presa democràtica de decisions.

Cal tindre en compte que el passat divendres 13 de juliol, el grup parlamentari del Compromís va mantindre una reunió de treball, en què els diputats Morera, Pañella, Oltra i Mollà van demanar que es debatera i es votara el nomenament del representant de la coalició al Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Arribats a aquest punt, Glòria Marcos es va alçar de la taula, sense possibilitat que es votara el nom que proposava, el d’Amadeu Sanchis. Lluís Torró i Marina Albiol secundaren l’actitud de Marcos.

Tot seguit, els quatre diputats que es quedaren en la reunió decidiren presentar un nom alternatiu al d’Amadeu Sanchis. Un nom, el de Rafa Xambó, que complira amb l’esperit del Compromís i, sobretot, amb el programa electoral de les formacions que en formen part, que no és un altre que la despartidització i la professionalització dels òrgans directius de RTVV. Sense anar més lluny, en el blog de Glòria Marcos, podem llegir encara el següent text: “Serà indispensable la creació d’un Consell de l’Audiovisual Valencià escollit per les Corts Valencianes entre professionals de reconegut prestigi...”. Certament, el Compromís no pot fer la mateixa política audiovisual que el PP, que és la de situar persones amb un perfil partidista, com el d’Amadeu Sanchis, en els òrgans directius dels mitjans públics de comunicació.

A pesar d’això, Glòria Marcos va presentar en el registre de les Corts, sense posar a votació en el grup i de manera unilateral, la proposta d’Amadeu Sanchis. Proposta que, al capdavall, va ser la tramesa per la Mesa de les Corts, amb la connivència del PP. En contrast, cal recordar que la Mesa no va prendre en consideració ni la proposta de nomenar Rafa Xambó, que representa la majoria del grup i, en concret, l’esperit i el programa del Compromís, ni tampoc l’escrit que el 16 de juliol els quatre diputats presentaren per substituir Glòria Marcos, per entendre que no va respectar la voluntat majoritària del grup, saltant-se totes les mínimes formes que són essencials en democràcia.

Ahir, dilluns 23 de juliol, els quatre diputats es van ratificar en la seua decisió de substituir-la, després de comprovar que Glòria Marcos no estava disposada a reconèixer que havia presentat un nom a esquenes del grup i, sobretot, després de rebutjar la via de diàleg que va proposar Enric Morera a fi de desencallar la situació. El secretari general del BLOC va proposar a Marcos que, a canvi de ratificar-la com a síndica, havia de reconèixer que la proposta d’Amadeu Sanchis no respectava la voluntat majoritària del grup i, per tant, era il·legal. Glòria Marcos no el va acceptar i, per tant, Morera, Pañella, Oltra i Mollà es van ratificar en la seua voluntat de buscar una nova portaveu que defense i garantisca millor el programa i l’esperit del Compromís.
En la reunió que van mantindre a les Corts, els set parlamentaris de Compromís van triar també Josep Maria Pañella com secretari del grup i va decidir elaborar un reglament que regule el funcionament intern del grup.

Més info:

VILAWEB.- CANVI DE SÍNDIC AL GRUP PARLAMENTARI DEL COMPROMÍS

EL PAÍS.- COMPROMÍS SUSTITUYE A GLÒRIA MARCOS COMO PORTAVOZ Y AGRAVA LA CRISIS INTERNA

LEVANTE.- BLOC Y EIP RATIFICAN EL RELEVO DE MARCOS Y APUESTAN POR UNA ALTERNATIVA «SIN EL TUTELAJE DEL PCPV»

LEVANTE.- ELS VERDS ESTUDIAN LLEVAR EL BLOC ANTE LOS TRIBUNALES POR «INCUMPLIR» LOS ACUERDOS

LAS PROVINCIAS.- LOS CRÍTICOS DE COMPROMÍS DESOYEN EL ULTIMÁTUM DE EU Y DESTITUYEN A MARCOS COMO PORTAVOZ

EL PAÍS.- ¿QUÉ PASA CON EL COMPROMÍS? TRIBUNA: CARLES ARNAL

LEVANTE.- EU LLEVARÁ A LOS TRIBUNALES AL BLOC POR «INCUMPLIR» EL PROTOCOLO DE COMPROMÍS

LAS PROVINCIAS.- EL SECTOR DE EU QUE RECHAZABA EL COMPROMÍS FIRMA AHORA UN TEXTO EN DEFENSA DE LA COALICIÓN

EL PAÍS.- LA EJECUTIVA DEL BLOC APOYA SIN FISURAS LA GESTIÓN DE MORERA EN EL GRUPO PARLAMENTARIO

EUROPA PRESS.- LAS CORTS ELIGEN AL CONSEJO DE ADMINISTRACIÓN DE RTVV CON EL APOYO DE PP Y PSPV AL CANDIDATO DE MARCOS

LEVANTE.- EL BLOC Y LOS CRÍTICOS DE EU DESTITUYEN A GLÒRIA MARCOS COMO PORTAVOZ DE COMPROMÍS

EUROPA PRESS.- EL BLOC MANTIENE SU CANDIDATO ALTERNATIVO EN EL CONSEJO DE RTVV Y SOLICITA CAMBIAR A GLÒRIA MARCOS POR MÓNICA OLTRA

EUROPA PRESS.- LOS DIPUTADOS DE BLOC Y EIP PRESENTAN UNA CANDIDATURA ALTERNATIVA A LA DE EUPV PARA EL CONSEJO DE RTVV

divendres, 20 de juliol del 2007

Retorn després d'un xicotet descans

Hui torne al treball després de 10 dies de descans. Son les meues úniques vacances que tindré aquest estiu. Anava a tindre 21, però per diverses situacions s'han reduit a 10. Ara a tornar al treball diari. Per cert, he aprofitat les vacances per a llegir un llibre que recomene a tot el mon: El niño con el pijama de rayas, del dublinés John Boyne.
Per cert, durant aquests 10 dies (que han donat per a molt), he tingut 4 dies seguits sensacionals de windsurf, escapades nocturnes, torrades de xulles, treball en ma casa, descans, en fi, un poc de tot.
Bo, com sempre, salut i bon vent.

divendres, 6 de juliol del 2007

Comença fort el mes de Juliol

M'avisen de que ja ni han borreguets en Gandia ... en Piles marca 14 nucs i en Denia ja ni han 18-20 ... ole, ole, pareix que huí repetim ... a vore qui compra la carn i la beguda per a la torrà, jajaja, crec que la farem un altre dia !!!

Sensacional garbinada ahir en Gandia

A les 16.00 mire l'estació meteorològica de Piles (hui és dijous, i els darrers 2 dijous hi ha hagut castanya) i vec que hi han 20 nucs de ESE ... jejeje, és que no falla, dijous i vent van units aquest any de la ma. Avise al Titín que està fent la siesta i a les 16.30 em toca ell des de l'escola. Hi ha bandera roja, ones de 1 - 1.5 metres i 20 nucs. A les 17.00 isc del trevall nerviós. Arribe a l'escola a les 18.15. La bandera ja és groga, pero les ones continuen sent considerables, i el vent està prou fort. Dins, els de sempre: Terol, Alfredo, Joan, Juan Llobell, ... Hui fallen Emanuele que està en Madrid (quina putada) i Xavi, que després ens enterem que està amb el fill veguent piratas del caribe III. Li havia promès al xiquet que en la primera bandera roja aniria al cine amb ell. Quan s'arrima per l'escola vora les 19.30, s'arrepentix inmediatament quan ens veu les cares de felicitat, però be, les promese de pare van per davant de les apetències personals.
Ja mentre monte, m'avisen Juan Llobell i Alfredo que la cosa està dura, aniré passat de tabla, encara que no és algo que em preocupe massa, estic acostumat després del dur ivern que he tingut. Si haguera tingut la 5.5 la podria haver montat, però tensant a tope la 6.2 pense que aniré be. I efectivament. Quina vesprada !!! Un altre regal per als aficionats al mar i la vela per part del tèrmic. El llevant del matí a més, és el responsable de les ones de huí, que encara que no estan ordenades, sí que ens donen per a passar una vesprada sensacional. A les 21.00 i prou cansat ja, isc del aigua amb una sonrisa d'orella a orella, i ja amb ganes de repetir, però be, ja es sap de que va aquest esport, mai saps quan podràs navegar, i per supost la pròxima vegada serà totalment diferent ja que les condicions mai tornen a ser les mateixes. Quin esport més meravellòs.

Salut i bon vent.

P.S.- Hui celebració amb torrà i sangria. No sols de windsurf viu l'home !!!

dimecres, 4 de juliol del 2007

Els pactes del Bloc

Porte sentint darrerament, des de les files socialistes, allò de "y tú más", i comence a cansar-me. És que no es poden explicar les decissions d'un mateix sense mirar a la resta ? I tot açò per què ho dic ? Doncs perquè el PSOE gandià es justifica davant la ciutadania diguent que qui és el Bloc per a parlar de coherència i ideologia quan tenim pactes en la comarca amb el PP, quan el nostre número 2, Facund Puig, va ser alcalde de Bellreguard amb el recolzament del PP, ...

Davant aquestes acusacions no puc més que defensar un partit, el Bloc, que pot ser que tinga moltes deficiències, però no la de ser "amic" del PP. O és que algú amb un mínim de rigorositat política pot dir el contrari ? El que diu això només pot ser qualificat com a demagogo. I m'explique amb certs casos molt significatius.

Facund Puig, SÍ, alcalde de Bellreguard la passada legislatura amb el recolzament del PP, fugint d'un pacte amb una impresentable com Pepa Bonet. Si algú dels que em llig coneix el cas de Bellreguad, no només el titular: "Bloc i PP junts en el govern", que em rectifique. Jo no em puc quedar només en el titular, això no m'informa de res, sino que em manipula, perquè estic a l'abast de lo que el redactor vullga resumir. Sé que és el que es porta en aquesta societat: el menjar ràpid, l'automòvil ràpid, el polvo ràpid, l'ascens ràpid a l'empresa, els diners ràpids i fàcils, etc, etc. Som una societat còmoda. Però en els detalls està el plaer. Una bona paella amb el seu postre, el seu café i la seua xarrada, amb tranquilitat, sense preses. Un viatje fugint de les autovies, parant a dinar, disfrutant de l'entorn. I del sexe, amb temps i tranquilitat qué vos vaig a dir !! En fi, que pense que val la pena fer l'esforç i tractar de no deixar-se manipular, d'aprofundir un poc més que en el simple titular. I tornant al tema, que algú em diga en 4 anys si va haver una, només una, decissió política en Bellreguard que no fora d'esquerres !!

També està parlant-se molt de l'acord pres en Palma, entre Bloc i PP. Però hi ha que tornar a llegir la lletra menuda. L'anterior alcalde, el socialista Sapena, va aprobar junt al PP una reforma del PGOU que incloia un camp de golf amb les seues urbanitzacions, a lo que es va oposar frontalment el Bloc. Ara, amb el pacte Bloc - PP, el PP s'ha compromés seriosament a revisar el PGOU i apostar per un creiximent sostenible en contra del PAI i camp de golf aprovats per Sapena. El compromís del Bloc amb el Pais ahí està: no volem una destrossa del nostre territori només per a afavorir a uns quants constructors i alcaldes corruptes, siguen del color que siguen. Si això succeix, ens tindran en contra, sense contemplacions, per tal d'assegurar la sostenibilitat d'un Pais que ja està prou matxacat urbanísticament, com per continuar-ho fent. I és el que ha passat a Palma. Eixa és la realitat, pese a qui li pese.

Però a banda de tot açò, quina és l'explicació que dona el PSOE gandià ? Parlem de Gandia, no de Bellreguard, ni de Palma, ... volem una explicació a les decissions preses en Gandia, menys atacs i més arguments, per favor.

dilluns, 2 de juliol del 2007

Despedida de Juny

Juny es va despedir en Gandia amb 2 bons garbís. Un el 28 de Juny, Dijous, que el vaig pillar durant mig hora només (de 19 a 19.30), però que va estar molt be i l'altre el Dissabte 30 de Juny. Aquest va ser un poc pijor per lo poc constant que estava, a més d'estar desventat a vora mar, la qual cosa feia que tinguerem que patir els primers 200 metres fins que arribavem a la zona bona, amb 18 nucs de SE. L'espectacularitat d'aquest segon garbí va ser com va arribar. Amb una mar molt plana i amb una ausència total de vent, es va començar a vore una ratlla en l'horitzó que anunciava el que anava a passar. A les 15.15 la ratlla ja era visible a simple vista, amb una gran borregada que ens va possar a tots en alerta màxima. A les 15.45 arribava el vent amb un mar enterbolit, ple d'ones i borreguets. Bonic espectacle, que no havia vist mai en la meua vida. Al poc ja estàven en l'escola els de sempre, Joan, Titín, Emanuele, Juan Llobell, els kiters (Kike & Co) a més dels menys habituals com Terol, Ricardo, Poquet, i la visita de Fran des de València. Va estar una vesprada interessant, amb vent i bona companyia.

Salut i bon vent.

Arnau, a les ordres del PSOE

Em resulta patètic vore com certs periodistes de la ciutat es posicionen d'una manera tan clara i transparent amb un grup polític, com és el cas del senyor Arnau, presentador de La Cafetera (Tele7) i editor de la revista Gente de la Safor. I és que després de les dues últimes editorials, una sobre el fals rumor d'un pacte a tres PdG, PP i Bloc, per fer-se amb l'alcaldia de la ciutat i l'altra sobre la suposada falta de coherència del Bloc en certs pobles de la Safor, tenia ganes de llegir l'editorial d'aquesta setmana, però vaja, no hi ha hagut sort. Pareix que el senyor Arnau s'ha quedat sense paraules després de l'acord entre PSOE i PdG a la ciutat. Pensava que encara quedava algun periodiste honest, i supose que algú quedarà, però no aquest senyor, que per a acabar-ho de rematar, el dijous passat, poques hores després d'anunciar-se el pacte de govern, en el seu programa de La Cafetera tractava un tema d'absoluta trascendència per a la ciutat en aquestos moments: el nou hospital.
A mi realment, se me cauria la cara de vergonya ... es veu que aquest senyor ni la coneix ni la té, la vergonya, és clar, perqué de cara va sobrat. I això és el que ens espera en els pròxims 4 anys, informació veraç.

Gandia