dissabte, 31 de maig del 2008

Ampliació del port esportiu a Gandia

Per primera vegada vaig a donar l'informació sense opinar; qui visite aquest blog que escriga el seu comentari/opinió.

Pròximament, i amb el vist-i-plau de l'Alcalde Orengo, la direcció del port i el ministeri de Foment, s'iniciarà l'ampliació del port esportiu a Gandia que en l'actualitat té una capacitat per a uns 300-400 amarres i que passarà a tindre uns 1.100-1.200 amarres.
Aquesta ampliaciò ve acompanyada també per una ampliació de la zona seca, amb centenars de metres cuadrats per a bars, tendes, centres comercials, ...

Fa uns dies es rebia a l'ajuntament de Gandia l'informe d'impacte medi ambiental, pagat pel propi ajuntament i que per supost era prou favorable a l'execució de l'obra.

Per la seva banda, les platjes del sud han encarregat un segon informe, que a més propossa una solució alternativa amb un impacte mínim (si no del cero, quasi). Aquest segon informe alarma sobre les consequències en la platja de l'Ahuir a més de l'impacte en Daimús, Miramar, Guardamar, Piles i Bellreguard, amb una reducció important d'aportació de sorra del nord cap al sud. Respecte a l'impacte en la platja de l'Ahuir, l'informe alternatiu explica que hi haurà un retrocés de la platja (zona arenosa) en la zona Nord de Gandia (la coneguda com a platja de l'Ahuir) d'uns 30 metres, a més a més, amb una possible afecció en el cordó dunar.

Bo senyors i senyores, la discussió està oberta. Crec que és IMPORTANTÍSSIM, més del que ens pensem, el que ens estem jugant ací. Opinen vostés.

Com sempe, salut i bon vent.

9 comentaris:

Browner...Seguro? ha dit...

No tengo ni idea de estos temas, evidentemente si va a hacer daño a las playas del sur, no se debería hacer tal cual esta previsto, aunque me figuro que los técnicos estudiaran todas las posibilidades y si dicen que no afecta pues sera verdad, para mi las obras no son ni buenas ni malas, depende del bien o mal que aporten, si se puede hacer una ampliación sin dañar a nadie, me imagino que sera beneficioso para alguna gente que se dedique a la hostelería o a los barcos, pero siempre sin dañar a nadie por supuesto, si esta bien estudiado adelante.

Xavi ha dit...

Massa confiança tens tú en uns assalariats dels polítics.
De quins técnics ens fiem? Dels pagats per l'Ajuntament o de Greenpeace i de la Universtiat Politècnica?
http://www.lasprovincias.es/valencia/prensa/20070708/safor/greenpeace-senala-tavernes-gandia_20070708.html

Xavi ha dit...

http://www.ondanaranjacope.com/noticias/articulo-6589.html

Anònim ha dit...

Em primer lloc crec que no cal mentir per defendre ú les seves idees.
L'informe d'impacte ambiental no el fa l'ajuntament, si no el Ministeri i dona audiència a tots els afectats per tal de presentar les al.legacions que consideren.Pel que fa als informes demanats pels ajuntaments del Sud a la Universitat Politècnica podria dir-li a algun alcalde, dels assistents a la reunió de Miramar, quin va estar el resultat: Patètic
Finalment dir-li que el problema no és l’ampliació del Port actual, sinó les obres en el Port que es van realitzar als anys seixanta sense cap tipus d’estudi.
Com diu vosté: Salut i bon vent

Xavi ha dit...

Gràcies Anònim pel teu comentari. Efectivament, corregisc un tema: l'informe el fa el Ministeri (del PSOE) i no l'Ajuntament. Per cert, en breu es farà públic un segon informe, aquest sí pagat per tots els ciutadans de Gandia que es suma a la benevolència de l'estudi del Ministeri.
El fet és que l'estudi alternatiu fet pels pobles del sud i l'estudi fet per Greenpeace (entitat independent per cert) denúncien afectacions clares en varios aspectes:
1) Impacte sobre la platja de Gandia, tant al costat del restaurant Ripoll, on s'acumularà arena, com a la platja de l'Ahuir, on es pedran vora 30 metres de platja
2) Possible afectació al sistema dunar de la platja de l'Ahuir (primer pas per a la definitiva urbanització d'aquesta platja)
3) Afectació tant visual com d'arena a les platjes de Rafalcaid i Venècia
4) Impacte seriòs en el sector peixquer de Gandia.
5) 5 anys sense cap tipus d'aportació d'arena a les platjes del sud. Passats aquests primers anys, l'aportació es reduix respecta a l'actual
6) Impacte visual elevat a la platja de Gandia: estem parlant de 135.000 metres quadrats de superficie seca i 75.000 de superficie aquàtica - Vullgam o no, açò és un PAI a la mar, PAI com els que criticaven fins fa ben poc els socialistes valencians

Tot açò respecte al tema mediambiental, però em de pensar també qué preten fer aquest govern de dretes que tenim a Gandia en els 135.000 m2 de sol comercial dins del port ... aneu preparant-vos per a un nou centre comercial, que podria possar en perill molt del xicotet comerç actual del grau.

Jo particularment, i ací done la meva opinió, estic d'acord amb una ampliació de l'actual port esportiu, ara be, primer devem resoldre el mal que estem fent ARA a les platjes del sud. Com deia l'anònim el mal es va fer fa temps, crec que JA ES MOMENT de donar-li una solució, no d'agreujar encara més el problema.
A més a més ... necessita Gandia 1.200 amarres quan ara en tenim 300-400? Necessita Gandia 135.000 metros d'asfalt damunt de la mar per a un nou centre comercial? Jo pense que no. Sí a l'ampliació, No a aquest projecte faraònic que a la llarga no ens benificiarà a ningú, sino al temps. Perdò, beneficiarà a algú, al de la rejola, com sempre.

Browner...Seguro? ha dit...

Hola Xavi.. me parece que estamos consiguiendo algo genial y es usar estos blogs para el dialogo, la polémica y el poner encima de la mesa y al alcance de quien quiera distintos puntos de vista y opiniones, esto es participar de algún modo en el día a día y no pegar "cabota" a lo que deciden los políticos sean del color que sean, de momento creo que has conseguido que el Alcalde de su punto de vista respecto de este tema en su blog y todos podamos opinar y aportar nuestra visión del tema, enhorabuena porque este es el camino para conseguir entre todos aportar ideas y opiniones, que los políticos tendrán o no en cuenta en su momento, pero nunca podrán decir que desconocen que opinamos algunos ciudadanos.

Por cierto, si lo que dice el alcalde en su blog es cierto, a mi me parece correcto.

Xavi ha dit...

Saps el que més ridicul em pareix Browner? Que fa uns dies per a tú era inviable fer un pavelló d'esports a Gandia com deu mana, per cert, amb un impacte mediambiental vora el zero, necessari i que tothom podria aprofitar i ara defenses una ampliació BRUTAL I EXAGERADA del port de Gandia que suponsarà un superpegot a la mar, que disfrutaran principalment quatre millonaris (peque més no en vindran) i que fotrà molts petits comerços i families de Gandia. Increible xic. Visca la demagogia. Per cert, i torne a dir. JO ESTIC PER AMPLIAR EL PORT.

Xavi ha dit...

Per cert browner, el teu amic Jose Manuel Orengo, actual alcalde no em va publicar un recent comentari al seu blog. A vore si tú que el coneixes em pots explicar el perquè, quan per supost, no insultava a ningú.

Ahhh, era al respecte del port ... a lo millor és que volia parlar ell primer del tema, no ho sé.

Molt democràtic i participatiu l'alcalde. Se me confirmen totes les sospites; m'ha deixat participar igual que als ciutadans amb el canon del aigua.

Browner...Seguro? ha dit...

Xavi.. tio...

Ni estaba en contra del pabellón ni estoy a favor de la ampliación del puerto, simplemente dije que creía que Gandia para los que van al Basquet no necesita un pabellón mas grande porque estaría siempre vació, y del puerto no estoy a favor, simplemente he dicho que desconozco si hace bien o mal, por lo tanto no opino, solo digo que si no hace daño a nadie y aporta algo al turismo (yo no vivo del turismo que conste) pues adelante. nada mas.

Y de lo del comentario que no te ha publicado el alcalde, yo evidentemente no te puedo decir nada, si es así como tu cuentas me parece muy mal, pero yo que tu se lo preguntaría a el, igual te da una explicación mas simple.

Gandia