dimecres, 11 d’octubre del 2006

STOP Bolkestein.org

NO a una Europa del retrocéss social
NO a una Europa de regressió educativa

Per iniciativa del anterior comisari europeu Frits Bolkestein (lliberal holandés) se està estudiant en l'actualitat un projecte de directiva (llei europea) sobre la lliure circulació dels serveis en els paisos de l'Unio Europea

Aquesta directiva europea, d'arribar a ser adoptada, tindria com a conseqüència que tots els seveis suministrats en l'Unió Europea serien considerats com qualsevol producte econòmic. D'aquesta manera, sectors essencials com ara la cultura, l'educació, l'antenciò sanitària i tots els serveis dependents dels sistemes nacionals de protecció social pugueren estar subjectes a les mateixes formes de competència econòmica que les mercaderies.

Aquesta evolució supondria inevitablement el deteriorament dels sistemes públics de pensions, de les ajudes socials o del sistema sanitari, en favor dels sistemes privats. Igualment significaria la desregularització dels nostres sistemes educatius i el final de tota forma d'excepció cultural. A més a més, l'aplicació d'aquesta directiva posaria en dubte els drets dels treballadors consagrats per les lleis nacionals dels paisos de l'Unió.

Des de el passat Març, alguns partits politics i instàncies nacionals europees (associacions, sindicats, etc) havien fet sonar l'alarma i invocat a la movilització de les forces progressistes per lluitar en contra d'aquest projecte de Directiva que entranya una regresió social.

Malgrat tots aquestos esforços, una gran majoria d'Estats membres es mostra hui en dia favorable a l'adopció inmediata d'aquest projecte de Directiva. Es tracta d'una decissió que no precisa d'unanimitat per la qual cosa cap govern, i menys encara un partit polític, pot impedir per sí mateix l'adopció d'aquesta Directiva.

D'aquesta menera, sols amb una forta movilització de la societat civil dins de l'Unió podria impedir aquest dessenvolupament.

És urgent reaccionar.

Et convide des d'aquest mateix instant a dir clarament NO a una Europa de regressió social, firmat la petició electrónica que hi trobareu en: http://www.stopbolkestein.org/

Gandia