dimarts, 12 de juny del 2007

Assamblea del Bloc

Ahir vaig assistir a l'assamblea del Bloc de Gandia amb motiu del proper ple d'investidura on es decidirà qui serà l'alcalde a Gandia. Es van sentir opinions de molt diversa índole, però on estàvem tots d'acord és que el Bloc devia votar-se a ell mateix, fent possible doncs dues úniques possibilitats. O be Orengo és de nou alcalde (amb els vots del PSOE a soles, o amb el PSOE junt a la Plataforma) o be ho és Moya (amb els vots del PP i la Plataforma, cosa molt improbable). Les discussions anàven un poc més enllà, expressant quina pensa cada un que seria la millor estrategia a seguir en aquestos pròxims quatre anys.
Al meu parer, el Bloc en Gandia té una base electoral molt consolidada i no ha que tindre por a passar a l'oposició i deixar fer al PSOE, trevallant amb ells en pactes puntuals. Després de 4 anys molt intensos amb una feina tremenda fet per l'equip liderat per Moya (recordem projectes tan importants de ciutat com el nou model de fira, la remodelació de la Plaça Prado, la planificació de les obres del port i un munt d'actuacions puntuals com centres socials nous, escoletes infantils, parkings públics i gratuits, etc, etc), la ciutadania ha dit la seva i no ha valorat el treball fet pel grup municipal nacionalista. Si els gandians no consideren correcte el treball fet pel BNV a Gandia, crec que és moment de retirar-se i deixar fer a altres grups i que demostren el que poden i saben fer. Hi ha que ser coherents, la legislatura passada, amb els resultats obtinguts pel PSOE a Gandia el Bloc va forçar la retirada de Pepa Frau com a lider politic del PSOE. Si ara a nosaltres no ens ha anat tant be com esperàvem, hem de passar a l'oposició. La pena és la gran quantitat de projectes ja encetats i planificats que deixa Moya i el seu equip, que el PSOE farà com a seus, però crec que el desgast produit per 4 anys de govern ens ha passat factura per ser un colectiu menut amb molta menys estructura i mitjos afins que els grans partits. Així que deixem fer al PSOE i controlem-los des d'una oposició constructiva.
Salut i bon vent.

4 comentaris:

Browner...Seguro? ha dit...

Xavi... me has quitado el misterio del nick browner.. has dicho mi nombre.. .jajajajaja

Ya lo se, y espero que no ocurra y que el rumor solo sea eso un rumor, a mi particularmente no me haria ninguna gracia que el PSOE gobernara con plataforma por supuesto que no, pero tampoco me haria ninguna gracia que el Bloc gobernara con Torro, lo logico es que vuelvan a gobernar PSOE y Bloc y se dejen de tonterias, en ambos casos los votantes tomarian buena nota para las proximas...

Saludos ..Xavi..

pd : A ver que dia te veo por ahi y nos tomamos unas birra

Xavi ha dit...

Per supost, quan ens vegam una birra cau segur ... i que no siguen dos, jeje.
Lo llògic seria que el PSOE i Bloc tornaren a governar junts ? Doncs jo no ho vec tan llògic, la veritat. És la millor solució des de'l punt de vista del PSOE, els ha anat molt be. Des de la perspectiva del Bloc la cosa és molt diferent. Molt de traball fet, una aposta clara per el progressisme en Gandia (recordem el ple d'investidura de l'any passat on els peperos ens volien fusilar) i tot per a acabar perdent vots ... mmm ... doncs no crec que el Bloc tinga que seguir traguent-li les castanyes del foc al PSOE. Els resultats estan ahí. Gandia no ens vol en el govern.

Browner...Seguro? ha dit...

lo mas importante es que no olviden que la gente de gandia quiere gobierno de progreso e izquierdas, por lo tanto se debe trabajar por Gandia, desde el gobierno o desde la oposicion pero teniendo siempre claro que bajo ningun concepto debemos sufrir cuatro años de Torro o Mut eso no lo quiere la ciudadania.

no lo olvides..

Per cert la suma de vots entre bloc+eu+ev donaria 3 concejals a compromis..

Xavi ha dit...

La pregunta és ... realment sumarien tots els vots ? En el Pais Valencià no han sumat.

En quant a possibles aliances, hi han comentaris o rumors en la ciutat que són interessats (i es clar que falsos), i eixe és un d'ells. Pensa a qui beneficia més i sabràs qui ha escampat el rumor. Pista: El comentari apareix en el Levante-EMV ... està clar doncs. Bes i punyalada.

Gandia