dijous, 28 de juny del 2007

Govern de centro dreta en Gandia

Ja és definitiu. Els pròxims quatre anys tindrem un govern de centro dreta en Gandia, que és l'únic qualificatiu que és pot donar a la coalició PSOE - Plataforma, liderada per Jose Manuel Orengo. I és que amb un regidor d'Urbanisme, Planificació i Projectes i Medi Ambient com Fernando Mut acabem de donar-li la benvinguda en Gandia al regne de la rajola i el ciment. Aquella ciutat que venia sent una realitat en els darrers anys on es tractava, amb més o menys èxit, d'apostar per la sostenibilitat passarà a ser una ciutat de grans projectes urbanístics: camps de golf a la marjal, hotels i apartaments a la platja de l'ahuir, i diners a punta pala per a constructors i especuladors urbanístics. Anem a viure uns anys on la ciutat camviarà definitivament el seu model urbanístic. Això sí, que ningú es senta enganyat per Orengo i el PSOE. Ja va avisar en campanya que era moment de revisar el Pla General d'Ordenació Urbana, i és clar, per a una revisió d'aquest calibre, el Bloc era un estorb al govern municipal. No li hauria deixat passar ni una. I també va deixar clar des d'el mateix moment que es van donar a conèixer els resultats electorals que la seua preferència havia deixat de ser l'esquerra gandiana. A lo millor ara, un poc tard pot ser, la gent es dona conter de qui és Orengo i l'actual PSOE gandià.

Salut i bon vent

7 comentaris:

Browner...Seguro? ha dit...

Vaya tela... no tinc paraules per a dir com en senc...

Anònim ha dit...

¿Ja tens clar que Mut siga regidor d'alguna d'eixes tres coses que has dit?

Xavi ha dit...

Sí, serà regidor de les 3.
L'altra regidora de la Plataforma, portarà la regiduria de Participació Ciutadana i treballarà en l'ajuntament a temps parcial perquè no es vol deixar els seus negocis. Gent que mira per la ciutat, eh !! Be comencem.

Anònim ha dit...

Jo soc dels que crec que tendriem que a ver aceptat el pacte amb PSOE i PdG (més encara quan podriem triar les arees). El temps dirà... Crec que temim que governar per una ciutat, no per a una ideoligia. Igual com crec que ens equivoquem açí, crec que hem acertat en els pobles on governem amb el PP. I a diferència del que dius Xavi, no crec que siga un govern de centro-dreta.

Anònim ha dit...

Crec que estàs sent molt atrevit amb la teua bola de cristall: camps de golf, urbanització de la platja de l'Ahuir, hotels a punta pala ... Es evident que es tracta d'una lectura (futurista) partidista.
Jo confie en la honestitat d'Orengo. Confie en el seu projecte de la Gandia del 2025 (per cert, a cap altre partit se li havia ocorregut que calia controlar el creixement des de ja i amb grans acords entre els partits, agents socials i econòmics i resta de pobles de la Safor?). I també pense que el Bloc s'ha equivocat quedant-se fora del govern. I, ho sent molt, no crec que el motiu siga la "coherència ideològica" ... Conec bé la vostra assemblea i l'ansia de molts dels seus membres per destrossar el PSOE. En qui sí confie és en Josep Miquel. Si poguera, m'agradaria preguntar-li quin és el seu posicionament real, què va defendre en eixa assemblea.. Crec que teniu un bon líder, encara que no exercisca com a tal. Jo li donaria el meu vot a Moya, també a la ideologia que algun dia regira el Bloc ... però no confiaria el destí de la meua ciutat a certes persones d'una assemblea que es mouen més per l'odi que per altra consideració.

Anònim ha dit...

Doncs jo (que ni soc del Bloc ni crec que m'acceptaren), en canvi, crec que ha obrat coherentment. I encara que la seua decisió puga tindre un component estratègic, veig be que no s'ajunte amb qui demostra que "tot val en politica": un Mut antidemocràtic que li llepa el cul a qui li done menjar, i un Orengo del que no us podeu fiar ni hartos de vino. En un poble potser no, pero en una Gran Ciutat com Gandia si compten les ideologies... els politics ja no son simples gestors, sino que han de pronunciar-se ideologicament respecte a molts temes. Jo no veig al Bloc pegant cabotà amb Mut en un montó de temes (PGOU, Cultura, Medi Ambient...).

Lorena Milvaques ha dit...

Ahir em vaig trobar un es-regidor socialista de Gandia. Estava desfet. No podria entendre un pacte de govern amb Mut. Però allò més cruel és que es esntia trait perque la decissió l'havia presa un comité molt reduit de gent del PSOE. El funcionament assambleari del BLOC pot ser lent i complicat però tots tenim dret a paraula i a vot. I quan una decissió està ja presa tanquem files en allò que la majoria ha decidit. Això és democràcia.

Gandia