dimecres, 27 de juny del 2007

Coherència Política

Ahir es va prendre una decisió a l'assamblea del Bloc després de quasi dos hores de parlaments. No acceptarem la proposta del PSOE d'entrar a formar part d'un govern amb la Plataforma. Li farem una contraproposta de govern al PSOE amb ells i el Bloc, tal i com es va produir la passada llegislatura, amb un accord basat en el programa polític dels dos partits, i que tants bons resultats ha donat tant a la ciutat com als propis partis d'esquerra, que ha incrementat en 1 el nombre de regidors (de 13 a 14).
Respecte a aquesta contraoferta, quasi tots en l'assamblea coincidiem que no serà acceptada per Orengo, ja que aquest te completament tancat un acord amb la Plataforma, així que no pensem que s'entre a valorar l'oferta del Bloc i que tingam un govern amb Orengo i Mut com a protagonistes.
Sé lo que vindrà a partir d'ara. Ens tiraran la culpa a nosaltres. Serem els culpables de propiciar un acord del PSOE amb la dreta més radical d'aquesta ciutat (recordem que aquest estiu, Mut li feia un homenatje a Eduardo Zaplana). Ens diran que les nostres exigències eren inacceptables, que voliem manar més que l'alcalde. La mateixa cançò de sempre. Però la realitat és la que és. No hi ha un altra. El PSOE ens ho ha deixat ben clar, o entrem amb la Plataforma o no entrem. Doncs preferim no entrar. Com anem a possar-mos d'acord amb una persona i un grup polític que el que vol és construir camps de golf a la marjal, urbanitzar la platja de l'Ahuir, reduir al màxim tota referència valenciana a la vida cultural de la ciutat, disminuir el gasto social i convertir a Gandia en una Benidorm més ?
Sé que hem assumit una decissió molt arriscada. Moltíssim. Passarem a l'oposició amb el PP. Els titulars de prensa seran: Bloc i PP s'oposen a tal, Bloc i PP, Bloc i PP ... I després diran que en Gandia anem de la mà del PP, al igual que en Palma on la realitat també és la que és i no podiem permitir que un sàtrapa continue governant un poble, siga del color que siga. Però si la gent de la meua ciutat té un poc de sentir polític, sabrà diferenciar totes eixes maldats de la pura realitat. Confiem en el ciutadà i el seu bon criteri. Nosaltres hem fet allò que era més raonable. No ens quedava un altra.

Salut i bon vent.

7 comentaris:

Browner...Seguro? ha dit...

En sembla molt greu i no estic gens d'acord amb Orengo si finalment fa aquest gobern..

No entiendo porque es mas facil gobernar con MUT que con el Bloc, dejando las cosas claras desde el principio lo mas logico seria un gobierno PSOE - BLOC y que Mut y Torro hagan la oposicion que le de la gana, tu lo planteas en clave electoral para dentro de cuatro años, yo quiero creer que esto no es asi, falta demasiado tiempo y que no se olvide de una cosa, dentro de cuatro años, plataforma estara dentro del PP y los votantes votaran PP no a el por haberles dado protagonismo o sea que seguramente se equivoca si es asi.

Saludos...

Xavi ha dit...

Encara no està tot decidit. Vorem que diu el PSOE a la proposta del Bloc d'un govern a dos amb la Plataforma fora.

Anònim ha dit...

Si això que dius es compleix, Orengo passarà a ser un politic mes del montó... ni persona a persona ni osties en vinagre. Un punyeter politic, sense memoria, i pitjor, sense ideologia, que es meneja segons libufe el vent

Xavi ha dit...

Bo, no és algo novedós del PSOE en Gandia. Si recordem un poc, el PSOE va governar no fa tant amb Unió Valenciana.

Anònim ha dit...

M'acaben de dir que li donen a Mut Urbanisme (?)... i Medi ambient (????). Osti k foooooort!. No m'ho puc creure, de debò. Aquest alcalde es un bluf... si, si... molt planer, molt bon rotllo... xe, que te'n aniries a sopar amb ell sense problemes. Pero sense cap ideologia, o pitjor, amb una ideologia de dreta pura i dura: potser siga cert això que dius que li interesa fer forta la Plataforma per agravar la fractura del PP. Val. Pero jo crec que també s'ha vist que als propers 4 anys toca urbanitzar zones especialment sensibles... zones properes o tocant les marjals... decidir-se per l'Ahuir... Ací crec que s'ha llevat la careta ideològica, donant-li a Mut eixa responsabilitat... li ha donat el ramat d'ovelles al llop. Quin engany mes gran. I, a més, el Bloc a l'oposioció (almenys sou mes coherents)

Xavi ha dit...

Sí, ja és definitiu. S'acabat la sostenibilitat a Gandia. I a més a més aquesta llegislatura és la del nou PGOU. I qui aprovarà el nou Pla Urbà ? Doncs la dreta gandiana: PSOE i Plataforma. Anem fent-li fotos a la marjal i la platja de l'Ahuir, que li queden 2 telediaris. El votant del PSOE deuria reflexionar un poc al respecte de tot el que està passant a Gandia ...

Anònim ha dit...

No coneixeu a Orengo. No s'ha tret cap careta. És com sembla que és. Haguera volgut conformar un govern amb tots, donant les majors opcions al Bloc i integrant també a Plataforma i el PP. Heu decidit quedar-se fora. I de coherència ideològica, res de res. Ara teniu 4 anys per dur endavant la més dura campanya de desprestigi a Orengo. Ja vau demanar el seu cap fa uns anys, se'n recordeu? Després, el fereu alcalde. Parleu de coherència?
Ara, a per ell!... a "rescatar" els vots del PSOE! Orengo és un gran polític i millor persona. I això, per a vosaltres, és perillossíssim.
Tots els meus respectes cap a tu, Xavi. Em sembla que creus realment en el que escrius. Però, de veritat, pense que et falta informació i conéixer millor i de primera mà quins són els plantetjaments i els valors d'Orengo.

Gandia