dimecres, 20 de juny del 2007

Qué passarà ?

Dilluns sentia a Orengo (alcalde de Gandia) en la Cadena Ser parlar de la pròxima formació del govern local. El periodiste li preguntava si anava a esgotar els 30 dies que té l'alcalde per a formar l'equip de govern de la ciutat a lo que la resposta era clara, no. Esperava tindre el tema tancat en 15 dies. I la veritat és que va ser una resposta que em va sorprendre: ho deu de tindre molt clar ja el senyor Orengo.
Només cal reflexionar un poc per a intuir per on aniran els tirs: o bé crea un govern en minoria amb els seus 12 regidors, o bé forma equip de govern amb algun altre partit. La primera opció és possible que es produisca encara que no seria coherent amb el discurs que ve mantenint l'alcalde des d'el mateix dia 27 de Maig, on pensava contar en tots els partits. Respecte a la segona opció, la més probable de totes és l'opció d'un govern PSOE-Plataforma, ja que el lider de la Plataforma (Fernando Mut, ex lider del PP) s'ha oferit continuament al PSOE per a entrar a formar part del govern de la ciutat. I si això es dona finalment, un pacte entre dos partits que actualment estan en els jutjats, amb querelles personals incloses, un pacte entre el PSOE i una escició del PP, un pacte entre la teòrica esquerra i la dreta més rància, suportada pel ex-ministre i ex-president del nostre Pais, el molt honorable Eduardo Zaplana, qué pot pensar el votant d'esquerres gandià ? No sols aquell votant del PSOE que no vol vore a la dreta ni en pintura en la nostra població, sino que també aquell que ha votat per una continuitat de les bones politiques fetes pel tripartit PSOE-Bloc-EV o aquell que vota PSOE simplement per afinitat ideològica. En aquestos dies he sentit molt allò de pactes contranatura, doncs be, ací ben prop en tindriem un. En la meua ciutat es visualitzaria allò del Poder pel Poder.
Espere sincerament que aquest possible pacte no es produisca. No vull tindre, per exemple, la platja de l'Ahuir urbanitzada, però molt em fa pensar que així la vorem en molt poquet de temps. Com deia una famosa cançò de Los Piratas, "promesas que no valen nada, nada, ...."

Salut i bon vent

4 comentaris:

Browner...Seguro? ha dit...

Be...xavi.. espere i dessitge que no portes rao.. en sabria molt greu i en defraudaria molt Jose Manuel.

Pero dicho esto, tambien espero que el Bloc tenga amplitud de miras y colabore en hacer esta ciudad mas grande y mejor sin pedir cosas que todos sabemos que son imposibles de cumplir y asi poder decir "han sido ellos", mejor hablar claro y decir no quiero participar del gobierno que pedir imposibles y conseguir coartadas...

saludos

Lorena Milvaques ha dit...

Hola Xavi, gràcies per haver-me enllaçat al teu bloc. Ara vaig jo a posar també un link teu al meu. He llegit en una entrada de fa uns dies en què comentes que després de 6 anys fa poc vas assistir per primera vegada a una assamblea del BLOC. Espere que a partit d'ara vingues a totes. La participació dels militants és fonamental per a prendre decissions tan importants com les que prendren estos dies. A partir d'ara tinc ben clar que la nostra prioritat deu ser consolidar l'estructura del BLOC i els seus votants. I per això cal que tots estigam ahí per a fer pinya.

Xavi ha dit...

Browner,

el Bloc MAI governarà aquesta ciutat amb la dreta. A partir d'ahi lo que passe ja no està en mans del Bloc. Si no es produix un acord entre Bloc i PSOE serà perque el PSOE preferirà a la Plataforma que al Bloc, i cada dia pense amb més seguritat que això és el que passarà.
Només cal sentir lo que diuen Orengo i Mut cada dia en els mitjos de comunicacions.
A partir d'ahí cada ú que face el que crega convenient.

Xavi ha dit...

Hola Lorena, no gràcies pel link !! Doncs al final ahir vaig poder assistir, encara que venia de la platja i vaig arribar amb l'assamblea en martxa.
Intentaré anar sempre que puga. Sé que necessitem una militància activa. Però la gent de l'assamblea deu saber que a pessar de que molta gent no va per la sede del carrer Tossal, fa politica en altres llocs: en la feina, en amics, en coneguts, ... A pesar de que moltes vegades és molt difícil. Conec a un bon grapat de gent, afí al Bloc que al final vota PSOE per allò del vot útil. És frustrant.

Gandia