dilluns, 2 de juliol del 2007

Arnau, a les ordres del PSOE

Em resulta patètic vore com certs periodistes de la ciutat es posicionen d'una manera tan clara i transparent amb un grup polític, com és el cas del senyor Arnau, presentador de La Cafetera (Tele7) i editor de la revista Gente de la Safor. I és que després de les dues últimes editorials, una sobre el fals rumor d'un pacte a tres PdG, PP i Bloc, per fer-se amb l'alcaldia de la ciutat i l'altra sobre la suposada falta de coherència del Bloc en certs pobles de la Safor, tenia ganes de llegir l'editorial d'aquesta setmana, però vaja, no hi ha hagut sort. Pareix que el senyor Arnau s'ha quedat sense paraules després de l'acord entre PSOE i PdG a la ciutat. Pensava que encara quedava algun periodiste honest, i supose que algú quedarà, però no aquest senyor, que per a acabar-ho de rematar, el dijous passat, poques hores després d'anunciar-se el pacte de govern, en el seu programa de La Cafetera tractava un tema d'absoluta trascendència per a la ciutat en aquestos moments: el nou hospital.
A mi realment, se me cauria la cara de vergonya ... es veu que aquest senyor ni la coneix ni la té, la vergonya, és clar, perqué de cara va sobrat. I això és el que ens espera en els pròxims 4 anys, informació veraç.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola. Vinc llegint els teus darrers comentaris politics, i els trobe prou encertats. No milite a cap partit, i amb el Bloc vinc tenint una relació d'amor/odi (pel que considere una indefinició ideològica a nivell de País). Però be, crec que ara a Gandia ho han fet be. Si Orengo s'ha desplaçat a la dreta, desde de la coherencia politica no se'l pot seguir. Ara, hi ha una cosa que em preocupa i vull saber que n'opìnes: cap la posibilitat de fer un front a l'esquerra del PSOE a Gandia? Bloc+ Esquerra Verda+EU. Es que de no ser així, les opcions d'esquerra ho tenen cru... no sumaran, i no donaran imatge d'alternativa seriosa... i la gent tornarà al vot útil. Açò ja ha passat a les darreres eleccions i veig necesaria plantejar una alternativa potent a l'esquerra... que deuria començar a fer-se des de ja; no com el tema del Compromís que es va fer a 4 mesos d'eleccions i no va poder fer-se creïble a la gent.

Xavi ha dit...

Hola i gràcies per utilitzar una teua xicoteta part del temps llegint el que escric.

El conteste (segons el meu punt de vista) a allò que plantejes:

Jo no seria partidari de fer un gran front comú d’esquerres a Gandia, perqué crec que la situació encara no és d’extrema gravetat, com sí ho és al Pais, però be això és un altre tema de discussió, on podriem analitzar si realment val la pena continuar tirant pel Comprimís o no.
A Gandia, el Bloc i EV s’han entés prou be. Son partits amb unes idees que cassen, que es complementen i que son bones per a la ciutat. En canvi EU està encara molt lluny dels plantejaments del Bloc. I crec que un pacte amb ells l’única cosa que faria seria distorsionar el discurs que ve mantenint el Bloc en els darrers anys i el que necessitem ara mateixa és tot el contrari. Unes idees i plantejaments clars, que arriben al ciutadà, sense missatges confusos o inclús contradictoris.

Respecte al vot útil que plantejes … et faria una pregunta, creus que en aquestes darreres eleccions hi ha hagut vot útil ? Si és així, crec que la gent s’ha enganyat. I no pel pacte de centro dretes que governa la ciutat hui en dia, que també, sino perquè era molt difícil que la dreta poguera guanyar aquestes eleccions. Amb una dreta dividida com la que tenia la ciutat, amb el PP per una banda, Mut i els seus per l’altra i Rosa Fuster per un altra, deuria haver-se produit un miracle per a que la dreta guanyara les eleccions. Amb aquesta realitat, era el moment de votar amb tranquilitat i per l’opció que més li agradara a cada u. Però be, és possible que encara així hi haja hagut vot útil.

En quant al vot útil, m’agradaria fer algún comentari, que possiblement es traduisca algun dia en article. Sempre he sigut més “pro” que “anti”, perquè hem de reconèixer que le vot útil és un vot “anti”. A més a més, si uno es para a reflexionar … un sol vot, el teu, realment és tan decissiu ? Realment es produirà un canvi gràcies al teu vot ? Si realment un vot no és res, per què no votar a allò que penses que és lo millor per al teu poble o pais ? Vot útil, en definitiva, un invent més de la maquinària dels dos grans partits i que cala en la gent, però que jo, com a optimista, pense que es pot combatre amb els raonaments, amb les idees. No ens deixem portar pel borreguisme. Parem a pensar 5 minuts. No ens farà cap mal.

Anònim ha dit...

A veure: A les eleccions de 2003 la suma Bloc+EV va sumar 4.000 vots. A les de 2007, uns 3.500.

A 2003, una setmana abans de les eleccions va pareixer una enquesta a Levante que li donava la majoria absoluta al PSOE... creec que això si que va fer relaxar-se a un sector de gent que votaria indistintament a Bloc o PSOE (rama PSPV)... jo cifre eixos vots en els 500 que a 2003 va votar Bloc i ara ha anat al PSOE, que pense que son mes del PSOE pero que no li fan ascos al Bloc.

Ames, en 2003 potser hi havia cert cansament de "la Nostra"

D'acord amb que la dreta anava dividida, pero tots teniem por que l'efecte Torró es menjara tot el vot de dreta... a la fi es va vore que no era aixó, pero per precaució molta gent va fer pinya amb el PSOE. Ademes Orengo s'ha revelat com un bon politic (agrade o no... i ha sumat de molts llocs)

Jo ho veig així (segur que m'equivoque). Però al marge d'aixo, pense que Bloc i Verds per separat no arriben enlloc, i que fa falta una reacció de les esquerres amb imatge de capcitat i eficacia. Respecte a EU, a nivell general, no em desagrada el seu discurs; pero a nivell local no saben per on van.

Anònim ha dit...

Eixe tio, l'Arnau, és una cara dura. Estava esperant a vore que deia del pacte de dreta a Gandia i el tio dedica tot el Gente a les falleres majors. Un intoxicador que viu del cuento i que no sap ni parlar.

Anònim ha dit...

Respecte al vot útil: es de veres que un sol vot no dona ni lleva un regidor. Però el dia de reflexió i el de votació, no se perquè, acostume a pensar que el meu vot es "el decisiu"... com si d'ell depenguera el resultat. Dis-me raro o cregut. Aleshores es quan em pregunte: vote a Orengo perque Torró no isca? Vote a Moya, tot i que eixe vot potser afavorisca el PP, perque no va per al PSOE, tot i que pense que Moya no afavorirà el PP? O vote Peris, que es el que vull votar, i tot a fer la ma?

Xavi ha dit...

No crec que sigues raro, potser que els raros som els que en aquestes situacions, votem Peris.

Jo per exemple, en les darreres generals, tot i les mentides del PP respecte al 11M, no vaig votar ni PP ni PSOE ... vaig votar allò que fredament pense que és lo millor per al meu Pais, i ben tranquil que em vaig quedar.

Gandia