dimarts, 24 de juliol del 2007

Un altre Canal 9 és possible

CANVI DE SÍNDIC AL GRUP PARLAMENTARI PER GARANTIR EL FUTUR DEL COMPROMÍS

El Compromís tria Josep Maria Pañella com secretari del grup i decideix elaborar un reglament que regule el seu funcionament intern.

Els dos diputats del BLOC, Enric Morera i Josep Maria Pañella, juntament amb les diputades d’Esquerra Unida, Mònica Oltra i Mireia Mollà, van substituir ahir a Glòria Marcos com a Síndica del grup parlamentari del Compromís i en el seu lloc van nomenar Mònica Oltra com a nova portaveu.

Enric Morera i Josep Maria Pañella complien així amb dos objectius. Respectar escrupolosament la lletra del pacte del Compromís, nomenant una diputada d’Esquerra Unida com a portaveu del grup parlamentari. I, sobretot, fer valer l’esperit del pacte, amb la substitució d’una portaveu, Glòria Marcos, que actuava només com a corretja de transmissió dels òrgans de direcció d’EU, per una altra, Mònica Oltra, que garanteix la pluralitat de veus al si del grup parlamentari i, sobretot, la presa democràtica de decisions.

Cal tindre en compte que el passat divendres 13 de juliol, el grup parlamentari del Compromís va mantindre una reunió de treball, en què els diputats Morera, Pañella, Oltra i Mollà van demanar que es debatera i es votara el nomenament del representant de la coalició al Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Arribats a aquest punt, Glòria Marcos es va alçar de la taula, sense possibilitat que es votara el nom que proposava, el d’Amadeu Sanchis. Lluís Torró i Marina Albiol secundaren l’actitud de Marcos.

Tot seguit, els quatre diputats que es quedaren en la reunió decidiren presentar un nom alternatiu al d’Amadeu Sanchis. Un nom, el de Rafa Xambó, que complira amb l’esperit del Compromís i, sobretot, amb el programa electoral de les formacions que en formen part, que no és un altre que la despartidització i la professionalització dels òrgans directius de RTVV. Sense anar més lluny, en el blog de Glòria Marcos, podem llegir encara el següent text: “Serà indispensable la creació d’un Consell de l’Audiovisual Valencià escollit per les Corts Valencianes entre professionals de reconegut prestigi...”. Certament, el Compromís no pot fer la mateixa política audiovisual que el PP, que és la de situar persones amb un perfil partidista, com el d’Amadeu Sanchis, en els òrgans directius dels mitjans públics de comunicació.

A pesar d’això, Glòria Marcos va presentar en el registre de les Corts, sense posar a votació en el grup i de manera unilateral, la proposta d’Amadeu Sanchis. Proposta que, al capdavall, va ser la tramesa per la Mesa de les Corts, amb la connivència del PP. En contrast, cal recordar que la Mesa no va prendre en consideració ni la proposta de nomenar Rafa Xambó, que representa la majoria del grup i, en concret, l’esperit i el programa del Compromís, ni tampoc l’escrit que el 16 de juliol els quatre diputats presentaren per substituir Glòria Marcos, per entendre que no va respectar la voluntat majoritària del grup, saltant-se totes les mínimes formes que són essencials en democràcia.

Ahir, dilluns 23 de juliol, els quatre diputats es van ratificar en la seua decisió de substituir-la, després de comprovar que Glòria Marcos no estava disposada a reconèixer que havia presentat un nom a esquenes del grup i, sobretot, després de rebutjar la via de diàleg que va proposar Enric Morera a fi de desencallar la situació. El secretari general del BLOC va proposar a Marcos que, a canvi de ratificar-la com a síndica, havia de reconèixer que la proposta d’Amadeu Sanchis no respectava la voluntat majoritària del grup i, per tant, era il·legal. Glòria Marcos no el va acceptar i, per tant, Morera, Pañella, Oltra i Mollà es van ratificar en la seua voluntat de buscar una nova portaveu que defense i garantisca millor el programa i l’esperit del Compromís.
En la reunió que van mantindre a les Corts, els set parlamentaris de Compromís van triar també Josep Maria Pañella com secretari del grup i va decidir elaborar un reglament que regule el funcionament intern del grup.

Més info:

VILAWEB.- CANVI DE SÍNDIC AL GRUP PARLAMENTARI DEL COMPROMÍS

EL PAÍS.- COMPROMÍS SUSTITUYE A GLÒRIA MARCOS COMO PORTAVOZ Y AGRAVA LA CRISIS INTERNA

LEVANTE.- BLOC Y EIP RATIFICAN EL RELEVO DE MARCOS Y APUESTAN POR UNA ALTERNATIVA «SIN EL TUTELAJE DEL PCPV»

LEVANTE.- ELS VERDS ESTUDIAN LLEVAR EL BLOC ANTE LOS TRIBUNALES POR «INCUMPLIR» LOS ACUERDOS

LAS PROVINCIAS.- LOS CRÍTICOS DE COMPROMÍS DESOYEN EL ULTIMÁTUM DE EU Y DESTITUYEN A MARCOS COMO PORTAVOZ

EL PAÍS.- ¿QUÉ PASA CON EL COMPROMÍS? TRIBUNA: CARLES ARNAL

LEVANTE.- EU LLEVARÁ A LOS TRIBUNALES AL BLOC POR «INCUMPLIR» EL PROTOCOLO DE COMPROMÍS

LAS PROVINCIAS.- EL SECTOR DE EU QUE RECHAZABA EL COMPROMÍS FIRMA AHORA UN TEXTO EN DEFENSA DE LA COALICIÓN

EL PAÍS.- LA EJECUTIVA DEL BLOC APOYA SIN FISURAS LA GESTIÓN DE MORERA EN EL GRUPO PARLAMENTARIO

EUROPA PRESS.- LAS CORTS ELIGEN AL CONSEJO DE ADMINISTRACIÓN DE RTVV CON EL APOYO DE PP Y PSPV AL CANDIDATO DE MARCOS

LEVANTE.- EL BLOC Y LOS CRÍTICOS DE EU DESTITUYEN A GLÒRIA MARCOS COMO PORTAVOZ DE COMPROMÍS

EUROPA PRESS.- EL BLOC MANTIENE SU CANDIDATO ALTERNATIVO EN EL CONSEJO DE RTVV Y SOLICITA CAMBIAR A GLÒRIA MARCOS POR MÓNICA OLTRA

EUROPA PRESS.- LOS DIPUTADOS DE BLOC Y EIP PRESENTAN UNA CANDIDATURA ALTERNATIVA A LA DE EUPV PARA EL CONSEJO DE RTVV

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com ha votant del Compromís, desconec si son eixos els mortius interns o no de la qüestió... i a hores d'ara poc m'importen. Veig més important la imatge pública que, una vegada més, dona l'esquerra al marge del PSOE: la imposibilitat d'arribar a acords per arribar a una "xicoteta" decisió, fa que qualsevol es pregunte que pasaria si aquestes persones hagueren de decidir el futur del País. Qualsevol aspirant a votar-los es farà aquesta pregunta. Perque si decidir on posem a un sol membre del consell de TVV (que la majoria abosulta la te el PP i en segon lloc el PSOE) ha produit el trencament del partit majoritari del Compromís, evidencia que eixe Compromís està inhabilitat per prendre decisions de govern.

Tot plegat una imatge llastimosa... que, crec, en definitiva amaga unes estrategies de dstrucció d'aquells que fa uns pocs mesos tractaven d'animar-mos i ilusionar-nos en canviar les miseries del PP.

"V"

Xavi ha dit...

Pot ser tingues algo de raó (respecte a l'imatge llastimosa) però hi ha que tindre clares algunes coses:
1 - El Compromís no s'ha trencat
2 - Amb aquesta "xicoteta" picabaralla s'han establert unes normes internes de traball, que faran més fàcil el funcionament intern.
3 - El Bloc no ha fet més que CUMPLIR amb els compromisos pactats. Si es diu que es VOL UNA TELEVISIÓ PÚBLICA DESPOLITITZADA, No es pot anomenar a un polític com a representant del consell d'administració de RTVV. O és que estem tots bojos ? Si PP i PSOE ho fan, allà ells, nosaltres cumplim el que prometem.
4 - Per desgràcia, els mitjos de comunicació son els que son i l'imatge que donen és de trencament (quan no és real) i damunt la culpa al Bloc. Crec que hi han partits que ens tenen molta por (PP / PSOE).

El que considere molt important és que la decissió que han pres els membres del BLOC i EiP és la correcta. PROU de politics al consell de RTVV. Encara que només siga 1 front a 10, el Bloc possarà un professional, no un polític.

Gandia