dijous, 26 de juliol del 2007

Intent de boicot per part de la Conselleria al Rock a la Mar de Dénia

Adjunte carta oberta dels voluntaris del festival de rock de Dénia on comenten la decisió presa per la Conselleria i les reaccions dels mateixos voluntaris i organització del Rock a la Mar:


Contra la cultura, contra Dénia i contra el nostre port
La conselleria d'Infrastructures ha atacat de la manera més lamentable l'estructura cultural de moltes generacions de deniers i denieres prohibint la celebració del Rock a la Mar, la Cantada d'Havaneres i el concert de Maria del Mar Bonet programats per a aquesta segona quinzena de juliol. Per primera vegada l'organisme que gestiona el nostre port, i que ingressa milionades d'euros gràcies als molls comercials, pesquers i nàutics de la nostra ciutat, ens vol privar a milers de persones d'aquests espectacles que fa temps que se celebren a les instal.lacions portuàries.
Pel que fa al Rock a la Mar els més de cinquanta voluntaris que dediquem tot un any per preparar l'event estem indignats per l'actitud de menyspreu que han manifestat des de la Generalitat cap al nostre ajuntament. La conselleria basa els seus arguments en el fet que «el Rock a la Mar és una activitat sense cap relació amb el port» i que també «congestiona» el trànsit en els accessos al Moll de la Pansa.
Les apreciacions llançades des de l'administració autonòmica ens deixen perplexos (de fora vindran i de casa mos trauran). Una activitat cultural feta per deniers durant els darrers dos anys, en la nostra ciutat, en el nostre port, per als nostres joves i en la que participen o han participat col.lectius socials com l'Agrupació Contra Incendis Forestals de la Marina Alta, el Club de Volei Dénia, la falla Baix la Mar, l'Escola de Teatre Comarcal, Marfull –excursions culturals– o la companyia Borinots Teatre. Doncs bé, totes aquestes entitats no estan vinculades a Dénia, ni al seu port, clar. Que no ens facen riure!
La conselleria, creu que muntar un parc d'atraccions dins del port, discoteques, restaurants i pubs (que tots eixos sí que deixen diners a les butxaques de la Generalitat) sí que són «activitats amb relació amb el port». I va i resulta que els problemes de trànsit que generen els camions, remolcs i vehicles pesants que travessen els carrers de Dénia abans d'embarcar en els vaixells no «congestionen» els accessos al port. Com tampoc «congestionen» els cotxes que van a la Fira.
La conselleria cobra molt pel nostre port i a Dénia li paga amargant-li espectacles culturals d'alt nivell, fets amb l'esforç del nostre ajuntament i de molts ciutadans i ciutadanes.
Per altra banda, un altre argument notificat per la conselleria ens remet a l'article 3.2 del Decret 79/1989 del Consell mitjançant el qual «estableix que l'Administració mantindrà el poder de decisió última en l'atorgament de concessions, podent denegar qualsevol sol.licitud en base, entre d'altres, quan s'opose, de forma notòria, al principi de defensa de l'interés general» Vaja, que fer actuacions culturals per a Dénia no és d'interés general, però construir amarraments esportius privats, llogar els terrenys per a muntar una fira, o cedir els molls per a que es facen pubs i restaurants, sí que es deuen a l'interés general de la població.Des del col.lectiu de voluntaris del Rock a la Mar només podem pensar que ha ha hagut mala llet a la conselleria, i que aquesta no té ni idea del que és el teixit social del nostre poble i que potser es dediquen més a fer política amb la nostra mar i la nostra terra que amb les necessitats reals de Dénia.
El 27 i 28 de juliol, responga o no als recursos presentats per l'ajuntament, la conselleria es trobarà amb una nova edició del Rock a la Mar (la tercera), amb èxit de públic, de grups de rock, de música en valencià i de festa. Confiem en que els seus funcionaris, directors generals, secretaris autonòmics i el propi conseller recapaciten en la seua resposta i tracten als deniers com els deniers tractem a tot el món: amb respecte, tolerància i ensenyant i difonent la nostra cultura sense impediments, ni censures.
Voluntaris del Rock a la Mar de Dénia. Festival de música en valencià el 27 i 28 de juliol

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs allà estarem, fent el kalamar!!!!

Gandia