dimecres, 4 de juliol del 2007

Els pactes del Bloc

Porte sentint darrerament, des de les files socialistes, allò de "y tú más", i comence a cansar-me. És que no es poden explicar les decissions d'un mateix sense mirar a la resta ? I tot açò per què ho dic ? Doncs perquè el PSOE gandià es justifica davant la ciutadania diguent que qui és el Bloc per a parlar de coherència i ideologia quan tenim pactes en la comarca amb el PP, quan el nostre número 2, Facund Puig, va ser alcalde de Bellreguard amb el recolzament del PP, ...

Davant aquestes acusacions no puc més que defensar un partit, el Bloc, que pot ser que tinga moltes deficiències, però no la de ser "amic" del PP. O és que algú amb un mínim de rigorositat política pot dir el contrari ? El que diu això només pot ser qualificat com a demagogo. I m'explique amb certs casos molt significatius.

Facund Puig, SÍ, alcalde de Bellreguard la passada legislatura amb el recolzament del PP, fugint d'un pacte amb una impresentable com Pepa Bonet. Si algú dels que em llig coneix el cas de Bellreguad, no només el titular: "Bloc i PP junts en el govern", que em rectifique. Jo no em puc quedar només en el titular, això no m'informa de res, sino que em manipula, perquè estic a l'abast de lo que el redactor vullga resumir. Sé que és el que es porta en aquesta societat: el menjar ràpid, l'automòvil ràpid, el polvo ràpid, l'ascens ràpid a l'empresa, els diners ràpids i fàcils, etc, etc. Som una societat còmoda. Però en els detalls està el plaer. Una bona paella amb el seu postre, el seu café i la seua xarrada, amb tranquilitat, sense preses. Un viatje fugint de les autovies, parant a dinar, disfrutant de l'entorn. I del sexe, amb temps i tranquilitat qué vos vaig a dir !! En fi, que pense que val la pena fer l'esforç i tractar de no deixar-se manipular, d'aprofundir un poc més que en el simple titular. I tornant al tema, que algú em diga en 4 anys si va haver una, només una, decissió política en Bellreguard que no fora d'esquerres !!

També està parlant-se molt de l'acord pres en Palma, entre Bloc i PP. Però hi ha que tornar a llegir la lletra menuda. L'anterior alcalde, el socialista Sapena, va aprobar junt al PP una reforma del PGOU que incloia un camp de golf amb les seues urbanitzacions, a lo que es va oposar frontalment el Bloc. Ara, amb el pacte Bloc - PP, el PP s'ha compromés seriosament a revisar el PGOU i apostar per un creiximent sostenible en contra del PAI i camp de golf aprovats per Sapena. El compromís del Bloc amb el Pais ahí està: no volem una destrossa del nostre territori només per a afavorir a uns quants constructors i alcaldes corruptes, siguen del color que siguen. Si això succeix, ens tindran en contra, sense contemplacions, per tal d'assegurar la sostenibilitat d'un Pais que ja està prou matxacat urbanísticament, com per continuar-ho fent. I és el que ha passat a Palma. Eixa és la realitat, pese a qui li pese.

Però a banda de tot açò, quina és l'explicació que dona el PSOE gandià ? Parlem de Gandia, no de Bellreguard, ni de Palma, ... volem una explicació a les decissions preses en Gandia, menys atacs i més arguments, per favor.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord (soc el dels darrers comentaris... m'anomene "V"). Si coneixem la historia de Bellreguard o Palma, qualsevol pot entendre que la resta de partits pacten fins i tot amb el dimoni per fer fora aquesta gent, que va en les llistes del PSOE però que son de tall autoritari. Als pobles s'hi veu això... gent del PP que son bona gent (raro, pero passa)... i altres, pretesament d'esquerres, que no els votaria ni en pintura, siguen del PSOE, del BLOC o d'EU. Als pobles es vota primordialment a la gent i en segon grau al partit. Pero Gandia ja no es un poble... i per la magnitud de les decisions que es prenen a nivell urbanistic, mediambiental, turistic, cultural, etc., ja hi ha un component ideològic rellevant. Ací no entenc a Orengo... millor dit, ara l'entenc: no te ideologia, i la que te no es de progrés. No vol pactar amb el Bloc, perque preveu que li posará entrebancs en determinades accions de govern que empendrà aquesta legislatura... per això no dubtarà en emprar la demagogia mes baixa per justificar-se. No pot excusar-se en una mala gestió del Bloc, ni que amb ells no es podia governar (cosa que si passa a Bellreguard o Palma), per això sols pot fer us de la demagogia. A mi m'ha sorpres, pero ara ja se que als politics no se'ls deu fer cas... ni hartos de vino

Xavi ha dit...

Un amic de Bètera, que no és que siga un poble menut, m'ensenyava fa poc les promeses electorals dels diferents grups polítics. Coincidien tots al 95%: 1 escoleta infantil, una farmàcia de guardia, un poliesportiu, etc, etc. És entenible que amb situacions com aquestes, PSOE puga pactar amb PP o Bloc amb UV, o qualsevol altre pacte "antinatura". Quan tot el mon proposa pràcticament el mateix, lo important és que dos persones es pugen entendre. Però en Gandia no és eixe el cas. Ací les propostes eren MOLT diferents. Mentres PdG aposta per l'urbanisme massiu, el Bloc aposta per la sostenibilitat. Davant eixa tesitura, el PSOE prefereix al PdG que al Bloc, i no només això, sino que encarrega a Mut que dissenye la ciutat dels pròxims 25 anys. Si la gent del PSOE no vol veure que la direcció del seu partit a fet un gir a la dreta, és que estan cegos.
La meua intriga és si Orengo serà capaç de demanar el vot per a Zapatero, en contra de Rajoy ... seria prou incomprensible que demanara politiques d'esquerres a l'estat quan ell aplica politiques de dretes allà on governa.

Anònim ha dit...

No, lo millor serà vore a Mut demanar el vot a Zapatera. Si en les autonòmiques ho va fer per Camps. Quin destrellat, açò no té peus i menys cap.

Anònim ha dit...

Primero ke nada, que sepais que mut no pidio el voto para camps, sino que hizo una campaña de "voto naranja" en la que pedian que tacharan con un rotulador naranja las papeletas del pp, del pp de paco camps.

Por otra parte, yo soy del pp, soy miembro de nngg gandia, y jeje, habitualmente leo blogs como este, por el ke te felicito xavi, y el de lorena, etc... yo no tendria ningun problema en trabajar con la gente del bloc puesto que con las diferencias ideologicas existentes, siempre les he considerado politicos por vocacion y además con una capacidad de gestion que ya querrian muchos partidos.

Admiro a Moya y a facund, a lorena y muchos otros... y aunq esto se puede entender como un "acercamiento politico" son palabras mias y no en representacion de nadie.

Me llamo xavi. un saludo!

prometo que el proximo comentario sera en valenciano, pero no tengo tiempo de corregir los garrafales errores ortograficos que cometo.

un abrazo!

Gandia